Leefstijladvies en AAA-Quickscan.

Image

Onze leefstijl eens onder de loep nemen is zeer waardevol. Wat doe je zoal om het voor jezelf zo goed mogelijk in te richten? Wat doe je als organisatie voor je medewerkers? Bijvoorbeeld op het gebied van een gezonde kantine, beweegactiviteiten, sedentair gedrag. Doe je dit bewust of word je geleefd?

Is dit oké voor je of voor de organisatie? Als dit niet oké is dan is een leefstijladvies traject heel passend. We bespreken samen de mogelijkheden die passen om de leefstijl of leefstijlklimaat binnen de organisatie duurzaam te verbeteren. PreCura-Coaching werkt met trajecten van minimaal 8 individuele contactmomenten. Ook kan een bedrijfs-scan worden uitgevoerd om eenvoudige en passende handvatten te krijgen om ‘vitaliteit’ te verbeteren binnen de organisatie. Extra: Er wordt een AAA-quickscan, echo van de buikslagader, aangeboden (inclusief).

Wat is de Aorta-quickscan?

De verwijding van de buikslagader, Aneurysma Aorta Abdominalis (AAA), is onder andere leefstijl afhankelijk. Ook is het een stille killer omdat deze aandoening vaak niet tijdig wordt opgemerkt. Bij een ruptuur is de overlevingskans zeer gering. Met een simpele echografische scan (echo over de buik) van de aorta kan een verwijding worden aangetoond. Hierna kan deze worden vervolgd of indien nodig een interventie worden ingepland. Samen met de Aortastichting heb ik dit in 2018 opgepakt om onnodig overlijden door een AAA te verkleinen.

Claudia Smeets-Gommans is aangesloten bij de Beroepsvereniging Echoscopisten Nederland (BEN) sinds 1998.